Herregårdssten vs holmegårdsten: Hvad er forskellen?

Hvis du er på udkig efter en ny type belægningssten til din indkørsel eller terrasse, er du måske stødt på Holmegårdsten. Men hvad er det egentlig, og hvad er forskellen på det og herregårdsten? I dette blogindlæg vil vi tage et kig på begge typer sten og forklare forskellene mellem dem. Læs videre og få en masse nyttig information!

Hvad er Holmegårdsten?
Holmegårdsten, er en betonsten, der stammer fra byen Holmegaard. Den blev oprindeligt produceret af Cementstøberiet i Holmegaard A/S (Cementstøberiet i Holmegaard A/S), som har produceret den siden 1917. I dag fremstiller flere andre producenter deres egne versioner af denne populære type sten, og de kaldes også ofte for herregårdssten. Størrelsen og formen varierer en smule afhængigt af producenten, men alle varianter har de samme egenskaber som ægte herregårdssten, f.eks. tynde samlinger mellem hvert stykke og en ujævn overflade med mange små uregelmæssigheder, der giver dem et naturligt udseende.

Lille forskel men store fordele
Der er meget lille forskel på herregårdssten og Holmegårdsten, da de begge er betonsten i størrelsen 14×21. Nogle forhandlere kalder dem herregårdssten, mens andre kalder dem Holmegårdsten. De kalder dem typisk det, som producenten kalder dem. Forskellige producenter har forskellige navne for dem.

Kast dig ud i det
Hvis du er på udkig efter en ny type belægningssten til din indkørsel eller terrasse, anbefaler vi, at du tager et kig på både herregårdssten og Holmegårdsten for at se, hvilken type der passer bedst til dine behov. Begge typer sten har deres egne unikke egenskaber, der adskiller dem fra hinanden, så det kommer i sidste ende virkelig an på personlige præferencer. Så hvad venter du på? Læs mere om herregårdssten hos herregardssten.dk.