Kan man stadigvæk investere i guld?

Før i tiden var der meget snak om investeringer i guld, men i dag hører man ikke så meget om det. Hvad skyldes det, og kan man egentlig stadigvæk investere i guld? Dette er to spørgsmål, som vi forsøger at besvare ved at skrive denne her artikel. Hvis du har investeret i guld, så er vi interesserede i at høre din mening. Du kan skrive din kommentar under denne artikel.

Langsigtet investering

Guld er stadig et meget attraktivt investeringsvalg, især for personer der søger sikkerhed og langsigtede afkast. Det er et af de mest stabile aktiver, som man kan investere i, og det er ikke udsat for de samme slags økonomiske og politiske risici, som mange andre investeringsformer er. Derudover har guld en tendens til at stige i værdi, når andre investeringer falder. Det betyder, at hvis du investerer i guld, så har du mulighed for at øge din portefølje værdi, selv når andre investeringer er faldet. Vi kan dog ikke sige noget med sikkerhed, så alt er baseret på tidligere statistikker. Det er derfor vigtigt, at du forstår risikoen ved at investere i guld, før du kaster dig ud i det.

Kursforskelle

Du kan købe guld i mange forskellige former. Du kan købe guldmønter, guldbarrer, guld aktier eller ETF’er. Mulighederne er mange. Det er derfor vigtigt, at du tager et godt grundigt kig på markedet, før du investerer i noget som helst. Typisk er der et mark up, hvis du køber fysisk guld, og du får det derfor ikke til den kurs, som du kan se på Google. Ønsker du at købe guld “til kursen”, så bør du kigge på hjemmesider som https://metals.dk/, som viser dig hvordan du kan købe guld online i stedet for i fysisk form. Gebyrerne forbundet med denne form for handel (ETF eller online certifikater) er markant lavere end alternativet. Prøv selv at sammenligne prisen du får hos en forhandler af fysisk guld og ved online handelsplatforme.